E-könyv » Szerzők » Zsoldos Péter »
Zsoldos Péter csomag
Sale!


Szerző: 
Zsoldos Péter
Formátum:
 .prc / .epub (FAQ: milyen eszközön olvasható?)
Megjelenés éve (e-könyv): 
2011
Megjelenés éve (papírkönyv): 
1971-1983
Kiadó: 
SFportal E-Book

Zsoldos Péter csomag

Teljessé válik Zsoldos Péter életműve elektronikus formában is - az Ellenpont, a Feladat és A holtak nem vetnek árnyékot most egy kedvezményes csomagban vásárolható meg.

A feladat

Csillogó, karcsú henger magasodik mozdulatlanul a fák fölé. Néha ijesztő hangon felüvölt, és az őserdőben kóborló antrapoidák ilyenkor zsákmányt találnak a bozótban... Homályos értelmükben generációk során lassan összekapcsolódik az üvöltés és az ennivaló... De ez a folyamat már csak következménye annak, hogy évtizedekkel korábban az egyik jelzőberendezés hibája végzetes katasztrófába sodorja a Galateia nevű első osztályú űrhajó legénységét egy távoli bolygón...

A holtak nem vetnek árnyékot

"Üdvözlöm Önt Ultima Thulén. Kérem, érezze magát jól nálunk" - köszönti látogatóját, s egyúttal az olvasót Herb Spaak, az űrállomás parancsnoka, mielőtt belekezd visszaemlékezései elmondásába. Kb. 2200 tájékára visz el bennünket, amikor a Tejútrendszeren belüli űrhajózás már a mindennapok része. Két fiatalember, Herb Spaak és March Faith - gyerekkoruk óta jó barátok, elismert űrhajóspáros tagjai - egy rejtélyes felhő felderítésére vállalkozik. Indulásuk előtt belép életükbe egy harmadik, és ettől kezdve egész addigi életük megváltozik. Sorsukat, pályafutásukat és magánéletüket, jó és rossz döntéseiket kísérhetjük végig a könyvben, együttérzéssel, olykor izgalommal vagy meglepődéssel, olykor derűvel vagy szomorúsággal szemlélve történetüket.

Ellenpont

"... mi, emberek, egy biológiai sor egy aránylag jól meghatározható pontján - félek leírni azt, hogy talán végpontján - foglalunk helyet. Ennek kontinuitását az egysejtűektől saját magunkig már eléggé tisztázottnak látjuk. Tevékenységünk az egyszerűbb reflexektől az absztrakt gondolkodásig velünk együtt vált egyre bonyolultabbá: a világot együtt tanultuk a filogenezis lépcsőin - önmagunkkal. A robot viszont készen kapott tőlünk mindent, finomabb fogalmazásban legalábbis mindazt, ami születésének századában az emberé volt. Már csecsemőkorában gyorsabb és megbízhatóbb lett megalkotójánál, éppen ez a tulajdonsága tette létezését oly kívánatossá. De - hogy csak a legegyszerűbb példánál maradjak - etalonjait az embertől kapta, a világ jelenségeinek - a természettudományoknak - antropocentrikus felfogásáról nem is szólva..."

Ár

3,870.00 Ft 2,990.00 Ft

Megtakarítás: 880 Ft! (22.74%)

Loading Kosár frissítése

Akik ezt vették meg, megvették még ezeket is


Kommentelj!

LoadingFrissítés...